rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Rabobank en Albert Heijn werken samen voor mobiel betalen

  Consumenten die boodschappen doen bij de AH to Go op de Amsterdamse Zuidas kunnen hun boodschappen afrekenen door met hun mobieltje langs de kassa te zwaaien. Albert Heijn werkt in deze proef voor ‘contactloos betalen’ samen met de Rabobank.

  Dit is niet de eerste proef die Rabobank doet met met mobiel betalen in Nederland. Rabobank is al sinds 2004 bezig met initiatieven op het gebied van mobiel betalen. Vier jaar geleden al deed de bank een experiment met een C1000 filiaal op basis van NFC. Maar Rabobank werkt ook samen met MyOrder, Hyves en Bol.com voor betaalfuncties. Nu komt daar de proef op basis van NFC met AH to Go bij WTC Zuidplein bij.

  Het systeem heet mijnID. Consumenten kunnen gratis een sticker voor hun mobiele telefoon aanvragen. Die sticker bevat een NFC-chip. Gebruikers plakken die sticker bijvoorbeeld op de batterij van hun telefoon of, in het geval van een iPhone, op de achterkant van het toestel. Vervolgens koppelen ze de chip aan een mijnID-account. Zoals alle mobiel betaalproeven van Rabobank, ligt de micropayment technologie Minitix hieraan ten grondslag.

  Aan de kassa of via het web kunnen gebruikers hun chip laden en opwaarderen. Wanneer ze moeten betalen, zwaaien ze de telefoon langs een aparte lezer bij de kassa. De NFC-chip in de telefoon dient ter authenticatie en verificatie van de gebruiker.

  Het Haarlemse Chess levert de software en de apparatuur voor het betaalsysteem.

   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl