rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Verbeterde voedselveiligheid door eetbare RFID-tags?

  Hoe weet je nou of die kant-en-klare salade, komkommer of taugeh bevat die van een besmette boerderij afkomt? Er zijn verschillende technieken om de identiteit vast te stellen, maar velen passen alleen op de verpakking, zoals barcodes. Maar met eetbare RFID-tags zou dat er wel eens heel anders uit kunnen zien. 

   

  Het concept van eetbare RFID-tags wordt uitgewerkt door design-ingenieurstudent Hannes Harms aan de Royal College of Art in Londen. Zijn concept, NutriSmart, combineert de traceringsmogelijkheden van RFID met eten in al zijn aspecten. Kodak heeft tegenwoordig eetbare RFID-tags ontwikkeld, en daar gaat Harms nu mee aan de slag.

  Zijn prototype toont hoe RFID de barcode kan vervangen. Hierbij kan je onmiddellijk opvragen hoeveel calorieën een bepaald product heeft. Maar er is meer mogelijk. Omdat RFID kan communiceren met de omgeving, kan getagd voedsel automatisch aan je koelkast laten weten wanneer het vervalt. Of je kan een oven automatisch het juiste programma laten starten.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl