rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Google gaat door met NFC
  Google doet al een Near Field Communication (NFC) pilot in de Amerikaanse stad Portland. Maar sinds vorige week kunnen ook bedrijven in Las Vegas, Madison, Charlotte en Austin meedoen aan een test met zogenaamde NFC-chips. Ondernemers kunnen RFID stickers plaatsen die kunnen worden uitgelezen door bezitters van een smartphone met NFC-chip, zoals Google's Nexus S. Op deze manier kunnen de ondernemers hun producten en diensten promoten en mensen aanmoedigen een review achter te laten over het bedrijf op de nieuwe lokale aanbevelingsdienst van Google. De telefoonbezitter hoeft alleen de gratis app 'Places' te installeren. Daarna dienen ze hun toestel simpelweg voor de sticker te houden waarna op het scherm relevante informatie over het bedrijf verschijnt, zoals reviews, openingstijden en aanbiedingen.

  Telefoons met NFC-chip aan boord kunnen ook gebruikt worden als virtuele portemonnee. In Nederland werken de grote banken aan een betaalsysteem gebaseerd op de technologie.

   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl