rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  RFID tag moet diefstal hoteltextiel tegengaan
  Hotelgasten genieten kennelijk zo van hun verblijf, dat ze daarvan een stukje mee naar huis willen nemen. Zeepjes, tijdschriften, pennen; alles wat enigszins bruikbaar is verdwijnt. Zelf keek ik er van op dat kennelijk ook gloeilampen, de batterijen uit de afstandsbediening, een fohn, de complete minibar (het koelapparaat inclusief houten kast), schilderijen en ander meubilair verdwijnt.
   
  Veruit het populairst (naast de toiletartikelen) zijn handdoeken en badjassen. Jaarlijks 'verdampt' ongeveer eenderde van de handdoeken en 10 procent van de badjassen.
   
  Hotellinnenverhuurder Womitex heeft nu een RFID-tag geplaatst in de 200 miljoen aan linnen die het in omloop heeft. ''Zo kunnen we zien waar het verdwijnt en in welke hoeveelheden'', aldus directeur Marc Rynja van Womitex. "Er is altijd discussie of de handdoek in het hotel verloren is gegaan of onderweg of bij de wasserij. Dit geeft daar helderheid over.'' Op die manier kan Womitex de discussie beslechten wie moet opdraaien voor de kosten. De tag is hitte en waterbestendig en kan dus meegewassen worden. Verder gebruikt Womitex de tag voor asset management; hoe lang is het item al in gebruik, hoeveel wasbeurten heeft het gehad en is het aan vervanging toe.
   
  Tot zover begrijp ik Womitex, maar dat de chip ook gebruikt kan worden om diefstal tegen te gaan, lijkt me een tikje overdreven. De tag is op het textiel genaaid en kan door iemand met een tornmesje eenvoudig worden verwijderd. Ook kan een koffer tamelijk eenvoudig zo geprepareerd worden dat een poortje bij de deur de tag niet kan lezen, anders dan het filmpje op RTL doet geloven.

  Wat nemen mannen en vrouwen mee uit hotels?
  Super de Boer deed eerder onderzoek in het kader van een handdoekenspaaractie. Met opmerkelijke bevindingen (lees het hier).
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl