rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Met RFID vind je dure spullen terug. Ook IT hardware
  Het lijkt moeijlijk te gloven, maar in high-tech computeromgevingen komt het nogal eens voor dat apparatuur stroom staat te verbruiken, zonder dat die apparatuur ook nog echt iets doet. Steeds meer RFID leveranciers begrijpen dit en bieden traceability oplossingen, aldus Computerworld.
   
  De vraag is natuurlijk of een RFID tag an sich echt iets toevoegt. Dat kan alleen als dat gebeurt samen met de invoering van ITIL procedures en een CMDB. Anders weet je wel wat je in huis hebt, maar nog niet of het ook wat doet. Verder zijn er allerlei obstakels die de leesbaarheid van 'gewone' tags negatief beïnvloeden. Denk aan storing van elektronica en de hoeveelheid metaal. Aan de andere kant kunnen actieve wifi gebaseerde tags juist eenvoudig aansluiten op de bestaande infrastructuur. Dat is als je de kosten van 150 tot 300 euro per rack kunt verantwoorden.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl