rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Verse aardbeien door RFID

  Het Nederlandse Ambient Systems en de Spaanse system integrator Information Highway Group (IHG) hebben zojuist een pilot afgerond met hun Cool Chain Monitor system. De pilot heeft gelopen bij de grootste Spaanse aardbeienleverancier, Bionest, en maakte gebruik van RFID technologie om de temperatuur te monitoren tijdens het transport van de aardbeien van Spanje naar een DC in Duitsland.

  Uit rcent onderzoek is gebleken dat tot wel 50% van levensmiddelen worden weggegooid in de keten. Zacht fruit zoals aardbeien hebben veel last van temperatuurschommelingen. Een temperatuur monitoring systeem kan helpen bij het verminderen van derf. In de RFID tags die tijdens de pilot zijn gebruikt werd een houdbaarheidsaloritme toegepast. De temperatuur van de pallet werd elke 15 minuten geregistreerd en teruggezonden naar Bionest. Bij aankomst van de pallet in Duitsland kon de tag worden uitgelezen en de houdbaarheid worden bepaald. Door middel van een GPRS verbinding werden de gegevens uitgewisseld met de ketenpartners. Hierdoor werd sturing aan de hand van First Expired First Out mogelijk, waar voorheen werd gestuurd op First In First Out.

  Bionest wil bij het volgens aardbeienseizoen het systeem verder in gebruik nemen.


  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl