rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  TNT Innight test RFID

  De Nederlandse tak van TNT Innight heeft in samenwerking met NXP Semiconductors en etikettenfabrikant IPEX Group een grote fieldtest gehouden, waarbij Radio Frequency Identification (RFID), in de nachtdistributie van TNT is geïntegreerd.

  Door het gebruik van RFID probeert het bedrijf de nachtdistributie supply chain te verbeteren. Daarnaast krijgen klanten van TNT Innight ook een uitgebreidere ‘track & trace’ mogelijkheid. Het doel van het project is om verzendkratten vanaf het ophaalpunt bij de klant tot de afleveringslocatie te kunnen volgen en weer terug door de hele supply chain. Tijdens de fieldtest van drie maanden werkte TNT Innight samen met drie klanten uit de agrarische-, de installatie- en de medische sector.
  “RFID kan voor TNT Innight en haar klanten voordelen bieden. Verzendkratten met alleen een eigen barcode kunnen maar beperkt worden gevolgd, en het kost manuren om de barcodes op verschillende locaties in de supply chain te scannen. Daarnaast maken slecht gedrukte of beschadigde etiketten de scantijden langer,” geeft Nico Bossenbroek aan, manager Business Engineering & ICS, TNT Innight. “In nauwe samenwerking met een aantal van onze klanten wilden we RFID in de fieldtest in ‘real-life’ omstandigheden toepassen om vast te stellen of implementatie van de technologie in nachtdistributie supply chain haalbaar is. Bovendien kunnen de gegevens uit de fieldtest gebruikt worden voor verdere Produkt en proces optimalisaties.”
  “Door een beter beheer van zendingen in de gehele supply chain, biedt RFID als technologie de mogelijkheid om de efficiëntie te verhogen,” zegt Dirk Morgenroth, directeur marketing, RFID, NXP Semiconductors. “De extra gegevens die worden verzameld over trends in bewegingen van partijen en cijfers over retourzendingen van klanten helpen TNT Innight om de leveringsroutes beter te plannen, terwijl het de klanten van TNT ook in staat stelt om het beheer van hun verzendkratten beter te organiseren.”
                                 

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl