rfid.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Het RFID punt
   
   
   
  Op het RFID punt tref je het laatste nieuws aan over Radio Frequency Identification, bijgehouden door Marcel van Trier, co-auteur van het boek 'Innoveren met RFID, op de golven van verbetering'. Wil je bijdragen aan deze site, of heb je een vraag, stuur dan een e-mail.
   
   
   
   
   
  online adverteren www.m4n.nl 

   

  Laatste artikelen
  Volgens NXP wordt 2011 het jaar waarin Near Field Communicationchips (NFC) in mobiele telefoons door gaat breken NFC-chips worden steeds vaker in smartphones geplaatst, waardoor het onder meer mogelijk is om te betalen met je mobieltje, te reizen in het openbaar vervoer, toegang tot gebouwen te krijgen, of informatie uit te wisselen met andere NFC apparaten.
   
  Deutsche Telekom zei te verwachten dat betalen met je mobiel de komende jaren echt doorbreekt. Dochterbedrijf T-Mobile lanceert de technologie volgend jaar in Nederland samen met Vodafone, KPN, Rabobank, ING en ABN Amro.
   


  Lees meer...
  Het illegaal namaken van (merk)artikelen is een doorn in het oog van fabrikanten en overheden. Jaaarlijks wordt voor ruim $600 miljard aan goederen nagemaakt en de markt voor namaakartikelen groeit de laatste jaren sneller dan de 'legale' Fast Moving Consumer Goods markt. Fabrikanten hebben niet alleen omzetverlies, maar lijden ook imagoschade en kunnen onterechte claims krijgen in het geval van een slecht functionerend, maar niet van echt te onderscheiden artikel. Daarnaast is het het favoriete inkomstenmiddel geworden van veel terroristische organisaties, omdat het minder risicovol is dan bijvoorbeeld de handel in drugs.
   
  Bovendien gaat het niet altijd om geheel nagemaakte producten. Ook kan het voorkomen dat de verpakking van een 'echt' geneesmiddel vervalst wordt om de expiratiedatum of de sterkte te vervalsen.
   
  RFID zou het antwoord kunnen zijn op het tegengaan van namaakartikelen. In combinatie met andere 1e, 2e of 3e lijns beveiligingsmiddelen, kan de unieke identificatie van een item helpen om de echtheid te garanderen, of ongeauthoriseerde wijzigingen aan een product aan het licht te brengen.
   
  Dat is, als de beveiliging van RFID voldoende is opgewassen tegen steeds slimmer wordende bendes. Geen enkele technologie is 100% gegarandeerd hack-vrij. Alles wat gemaakt kan worden, kan ook nagemaakt worden. Toch is de mogelijkheid om diep te serialiseren (en zo elk individueel item een eigen 'paspoort' te geven) een gedegen middel dan moeilijk te vervalsen is. De benodigde infrastructuur laat echter nog wel enige jaren op zich wachten.
   
   
   

  Lees meer...   (2 reacties)
  De Vereniging voor Logistiek Management organiseert een themabijeenkomst over RFID op Item Level in Fashion. De sessie zal plaatsvinden op maandag 14 februari van 16.00 tot 22.00 uur te Baarn.
   
  Deze meeting is speciaal voor logistiek en ICT professionals uit de Fashion branche. Met business cases van o.a. Marks & Spencer, Gerry Weber en Van Vuuren Mode.
   
   
  Lees meer...
  In een raport van de University of Arkansas' Information Technology Research Institute (ITRI) staan 60 business cases beschreven voor het gebruik van RFID op stuksniveau (item level tagging). Nu zijn de onderzoekers op zoek naar bedrijven waarmee ze de business cases kunnen gaan testen in een pilot. Hoewel de toepassingen niet echt verrassend zijn, is het wel opvallend dat vooral de fabrikanten voordelen zien in toepassing van RFID. Meestal worden alleen de voordelen voor retailers onderzocht.
   
  Lees meer...
  Het huis van de toekomst in Amsterdam is al weer een tijdje dicht (en heeft zelfs een nieuwe bewoner). Gelukkig kunnen we altijd nog naar Redmond, alwaar Microsoft laat zien hoe een pak melk praat met de koelkast op basis van RFID. Maar Microsoft laat nog veel meer zien. Bekijk hiervoor het filmpje hieronder, of bezoek de Microsoft website.

   

  Lees meer...
  Gisteren is Motorola in tweeën gesplitst: Motorola Solutions Inc. en Motorola Mobility Inc. Mobility is de eenheid die zich bezighoudt met smartphones en set top boxes voor kabel-TV. Solutions is het onderdeel waar ook de RFID oplossingen onder vallen. Op de beurs had Mobility een betere entree. Bob Sanders, senior VP en GM van Motorola Solutions, zegt in een interview door RFID Journal dat de splitsing juist ten goed gaat komen van investeringen in RFID, het snelst groeiende deel van Solutions portflio.
  Lees meer...
  NXP Semiconductors heeft een strategische samenwerking bekend gemaakt met Google.  De samenwerking betreft de levering van open source software voor Near Field Communication (NFC). De NFC stack zal volledig worden geïntegreerd in Gingerbread, de nieuwste versie van het AndroidTM platform. Google zal NXP’s NFC-controller tevens integreren in de onlangs geïntroduceerde, gezamenlijk door Google en Samsung ontwikkelde, Nexus S-telefoon. Hierdoor zullen consumenten (eindelijk) gebruik kunnen gaan maken van legio gebruiksmogelijkheden van NFC.
  Lees meer...

  Op 25 november jl. heeft Badge2Match in Parijs tijdens de "1st European RFID-awards" de prijs voor beste start up ontvangen.

  Deze prijs wordt uitgereikt door een internationale vakjury aan een start up die een uitzonderlijke innovatieve technische toepassing van RFID heeft ontwikkeld. De RFID-awards  worden georganiseerd door de RFID European Lab en ESCP Europe, om de beste RFID technologien te belonen. Kandidaten voor de beste Start Up kwamen onder andere uit Frankrijk, Duitsland, de VS en Azie.

  Volgens de jury heeft Badge2Match gewonnen, omdat de innovatieve netwerk badges verder gaan dan traditionele RFID applicaties (proces optimalisatie) en tegelijkertijd beantwoorden aan een sterk opkomende behoefte aan effectief netwerken.

  Meer informatie over de award is te vinden op http://rfid-awards.com .

   
  Lees meer...
  Vandaag heeft VICS bekendgemaakt dat een groep van fabrikanten, retailers, technologieleveranciers, branche organisaties en universiteiten gaan samenwerken om de voordelen van item-level tagging voor retailketens te onderzoeken. Bij de groep Noord-Amerikaanse organisaties zitten onder meer GS1, Macy's, Walmart, JCPenney en Levi Strauss.
   
  Lees meer...
  Nu het Internet der Dingen (Internet of Things) steeds dichterbij is, door ontwikkelingen in levensmiddelen, mode en logistiek, lijkt de onderliggende technologie (RFID, sensors, 2D barcodes, etc) minder belangrijk dan hoe de data wordt gebruikt. Belangijker zijn voorspelingsanalyses, context engines en gedragssoftware. De data die wordt verzameld door de sensoren moet in een bepaalde context worden geplaatst. Kijk maar naar hoe bewegingssensoren en GPS in smartphones worden toegepast. Wat betekent de data die een sensor oppikt? Wat betekent dat voor de gebruiker?
   
  In de onderstaande presentatie van PARC wordt dit duidelijk gemaakt.
   

   

  Contextual Information
  View more presentations from PARC, a Xerox company.

  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl